Το ποδόσφαιρο λίγο αλλιώς

Τι θα λέγατε να σας προτείναμε τρεις εναλλακτικούς τρόπους για να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε ένα ταξίδι για να παρακολουθήσετε ένα σπάνιο θέαμα; Αρχικά, ποδόσφαιρο με φλεγόμενη μπάλα θα βλέπατε ; Ονομάζεται Sepak Bola api και έρχεται από την Ινδονήσια, είναι έθιμο το όποιο δημιουργήθηκε το μηνά που γιορτάζεται το Ραμαζάνι και παίζεται όπως το κανονικό ποδόσφαιρο . Υπάρχουν 2 τέρματα και η κάθε ομάδα έχει από 11 παίχτες .Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα είναι φτιαγμένη από καρύδες και διαλέγονται πάντα οι πιο παλιές και στεγνές. Το κόλπο κρύβεται στην αφαίρεση 0.5 εκατοστών από το εξωτερικό της καρύδας με μαχαίρι ,για να δοθεί και το στρογγυλό σχήμα. Ύστερα τρυπάνε με τη μύτη του μαχαιριού την καρύδα για να χάσει τα υγρά που έχει μέσα πριν την βουτήξουν σε κηροζίνη ή σε πετρέλαιο. Όπως είναι φυσικό καταλαβαίνετε ότι είναι άθλημα μόνο για θέαση καθώς οι παίκτες παίζουν ξυπόλυτοι, ενώ χρησιμοποιούν κανονικά τα σώματα και τα κεφάλια τους. Το ερώτημα είναι: πως δε καίγονται; Λέγεται ότι κάνουν ειδική προετοιμασία και τελετουργίες και έχουν ανοσία στην φωτιά.

Είχατε ποτέ ένα φίλο ή έναν συμπαίκτη που χρειαζόταν μια μπάλα μονός του; Κάποιοι Ουκρανοί φοιτητές σκεφτήκαν ότι θα γινόταν πιο ενδιαφέρον το ποδόσφαιρο αν παιζοταν με δυο μπάλες ταυτόχρονα στο ίδιο γήπεδο όμως με διαφορετικό χρώμα. Ισχυρίζονται πως το κάνει πιο δυναμικό ,πιο δύσκολο και θέλει καλύτερο συντονισμό και συγκέντρωση καθώς με μια μπάλα κάνεις επίθεση ενώ με μια άλλη κάνουν επίθεση οι αντίπαλοι. Ονομάζεται Footdoubleball . Η σέντρα του παιχνιδιού γίνεται από τις γωνίες της μεγάλης περιοχής των τερματοφυλάκων και κάπου εκεί ξεκινάμε με τα δύσκολα. Αν κλέψεις τη μπάλα των αντιπάλων, κάνεις επίθεση και με τις δυο μπάλες ταυτόχρονα πράγμα που συχνά καταλήγει στον τερματοφύλακα και πρέπει να αποκρούσει και τις δυο μπάλες. Με τους επιτιθεμένους να πρέπει να συντονιστούν άψογα για να μην καταλήξουν και οι δυο μπάλες στον ίδιο παίκτη. Το παιχνίδι διεξάγεται με έναν κανονικό διαιτητή, έναν βοηθό διαιτητή και δυο επόπτες γραμμής οι όποιοι έχουν δυο σημαιάκια, ένα για κάθε μπάλα. Ανάλογα με ποιο θα σηκώσουν θα έχει γίνει και το αντίστοιχο φάουλ. Αν η μπάλα μπει γκολ μένει στο τέρμα μέχρι η άλλη να βγει άουτ ή να μπει και εκείνη γκολ. Το καλύτερο με Footdoubleball; Δεν υπάρχει οφσάιντ! Όλοι ξέρουμε κάνα δυο ίσως τρεις παίκτες επαγγελματίες και μη που θα ήταν ιδανικοί για αυτό το παιχνίδι.

Τέλος ,πως θα σας φαινόταν να παίζετε μπάλα μέσα σε έναν ποταμό; Στο Βourton on the water, ένα χωριό στην κομητεία του Γκλούσεστερσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου , εδώ και 100 χρόνια παίζουν ποδόσφαιρο στον ποταμό Windbrush.Εννοείται το νερό εκεί που διεξάγεται το παιχνίδι είναι στο ύψος των αστραγάλων. Είναι δυο ομάδες των 6 και έχουν τους ίδιους κανονισμούς με τα φυσιολογικά παιχνίδια ποδοσφαίρου, ενώ για όποιον θελήσει να πάει να το παρακολουθήσει από κοντά ένα αδιάβροχο και γαλότσες συνιστούνται για ευνόητους λογούς.