Τακτική προσέγγιση Juventus vs Real Madrid 0-3

Juventus: Η Γιουβέντους παρατάχθηκε με ένα σχηματισμό 4-4-2 και σε οργανωμένη κατάσταση ,η πρώτη στόχευση ήταν να περάσει την μπάλα αρχικά από τα πλάγια που έψαχνε μία κατάσταση είτε 2 vs 1 κυρίως από δεξιά είτε 2 vs 2 με ευνοϊκές συνθήκες εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα στο 1 vs 1 του Ντάγκλας Κόστα. Σε δεύτερη φάση έψαχναν κάποια πάσα στον Ντιμπάλα ή στον Ιγκουαίν με πλάτη για κάποια κοντινή συνεργασία.

Η Γιουβε εφαρμόζοντας πρέσινκ τόσο στα ¾ όσο και στα 4/4 κατά δημιούργησε κάποιες προυποθέσεις για αιφνιδιασμό ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις κερδισμένες μπάλες παρόλο που οι φιλοξενούμενοι ήταν σε ανισορροπία γιατί είχε πολύ κακές και βιαστικές επιλογές στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον που επιδίωξε

Αμυντικά σε μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου εφάρμοσε πίεση στα ¾ κάτι που έκανε αρκετά επιτυχημένα καλύπτοντας όλους τους χώρους και αρχίζοντας τον αγώνα αμύνονταν με 4-4-2 έχοντας κενά στο κέντρο λόγω των παραπάνω παικτών της Ρεάλ σε αυτό το χώρο, στην συνέχεια του παιχνιδιού το έκανε 4-4-1-1 με τον Ντιμπάλα να προσπαθεί να κλείσει την πάσα στον Κασεμίρο αλλά και τους εξτρέμ να κλείνουν πιο μέσα κάτι που είχε αποτέλεσμα.

Real Madrid: Ο Ζιντάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ίσκο αντί του Μπέιλ. Πέρα από το γεγονός ότι ο πρώτος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα η επιλογή αυτή είχε και τακτικές προεκτάσεις. Τοποθέτησε τον Ίσκο ως αριστερό ακραίο παρέχοντας στην ομάδα μία μεγάλη ευελιξία κινήσεων και τα πρόσωπα της ενδεκάδας άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Σε οργανωμένη κατάσταση ο Ίσκο όταν κινούταν αριστερά (στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου δηλαδή), ο Καρβαχάλ έπαιρνε όλη την δεξιά πλευρά. Η ανάπτυξη της Ρεάλ βασιζόταν στην αριστερή πτέρυγα καθώς προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις υπεραριθμίας είτε με την κίνηση του Ρονάλντο, είτε του Μπενζεμά σε αυτόν τον χώρο με τον Μαρσέλο να έχει πιο συγκρατημένα ανεβάσματα. Όταν η Γιουβέντους και αυτή φόρτωνε αμυντικά αυτήν την πλευρά για να ανταπεξέλθει, γινόταν μεγάλη μεταβίβαση στην απέναντι πλευρά στον προωθημένο Καρβαχάλ που είχε χώρους. Το ίδιο γινόταν αντίστοιχα όταν κινούταν στην δεξιά πλευρά.

Η Ρεάλ σε οργανωμένη κατάσταση στην άμυνα είχε πολύ πιο δομημένη διάταξη από ότι στην επίθεση της. Ήταν ένα 4-4-2 με το μαρκάρισμα των αντιπάλων μπακ να επιφορτίζονται οι Ίσκο και Μόντριτς. Αντιμετώπισε προβλήματα στα στημένα και σε κάποιες καταστάσεις που προήλθαν από την γραμμή της μεγάλης περιοχής της.

Για περισσότερες πληροφορίες Πηγή: https://greekfootball7.webnode.gr/l/taktiki-analysi-gioyventoys-real-madritis-0-3/