Σε τέτοια ματς θα φανεί αν αντέχει η Λίβερπουλ

Το Σάββατο η Λίβερπουλ δοκιμάζεται μέσα στο Γουέμπλει εναντίον της Τότεναμ που τα τελευταία χρόνια αποτελεί παραδοσιακή δύναμη της Premier League.

Έχω ξαναγράψει ότι φέτος οι κόκκινοι με τις μεταγραφές που έκαναν, αλλά και με την εκκίνησή τους στο φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα δυνατά φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Στο παιχνίδι του Σαββάτου, λοιπόν, η Λίβερπουλ θα κυνηγήσει την νίκη όχι μόνο για να πάρει τους τρεις βαθμούς αλλά και για να αποδείξει σε όλους ότι φέτος ίσως και να είναι όντως η χρονιά της. Και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να αποδείξεις κάτι τέτοιο παίρνοντας την νίκη μέσα στην έδρα μίας τόσο δυνατού αντιπάλου όσο η Τότεναμ; Εξάλλου η ομάδα του Κλοπ είναι η μόνη από το Big 6 της Αγγλίας που δεν έχει δώσει φέτος κανένα μεγάλο ματς ακόμα.

Εκτός αυτών, το ματς έρχεται σε ένα πάρα πολύ κομβικό σημείο για τις δύο ομάδες, αφού θα είναι το πρώτο ματς μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις διεθνείς διοργανώσεις. Τα διεθνή παιχνίδια αποτελούν πάντα, χωρίς να το επιδιώκουν, έναν σημαντικό παράγοντα για την έκβαση των πρωταθλημάτων, καθώς θα λέγαμε ότι διακόπτουν την ‘’φόρα’’ που έχουν πάρει μερικές ομάδες και τις αναγκάζουν να την ξαναβρούν μέσα στο πολύ τρεις μέρες.

Άρα αν νικήσει η Λίβερπουλ θα πάρει και το πρωτάθλημα; Όχι. Αν χάσει θα σημαίνει ότι φεύγει από την διεκδίκηση του τίτλου; Σίγουρα όχι. Αδιαμφισβήτητα βρισκόμαστε πολύ νωρίς στην σεζόν για να κρίνουμε πόσο ικανές είναι οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο. Απλά ένα θετικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει και τις δύο για να φωνάξουν βροντερό παρών.