Ο διάδοχος του φαινομένου

Όλοι λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί που εξαφανίστηκε ο άνθρωπος που από τον ίδιο τον Ρονάλντο (το φαινόμενο) πήρε το χρίσμα ως ο διάδοχος του και ως ο επιθετικός που θα τον ξεπεράσει. Φυσικά μιλάμε για τον Αντριάνο Λέιτε Ριμπέιρο ύψους 1,89. Ο θεόρατος αυτός επιθετικός γεννημένος το 1982 , ήταν πολύ γρήγορος για το ύψος του και εξαιρετικά ικανός με την μπάλα στα ποδιά, πόσο μάλλον όταν βρισκόταν απέναντι από το τέρμα.

Όποιος έχει παίξει ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια θα θυμάται αυτόν τον παίκτη που είχε τερματισμένα τα ποσοστά στο σουτ και στις τελικές προσπάθειες. Κάθε ευκαιρία μύριζε γκολ γενικότερα.

Ο Αντριάνο ξεκίνησε την καριέρα του στα 17, στην πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο και μόλις στα 19 του μετακόμισε την Ίντερ για 13 εκατομμύρια. Από εκεί δόθηκε δανεικός στην Πάρμα καθώς το ρόστερ της Ίντερ ήταν πλήρες. Αλλά μετά από 44 αγώνες και 26 γκολ με την Πάρμα , ανακλήθηκε ο δανεισμός του και από εκεί και ύστερα ξεκίνησαν όλα.

Πως λοιπόν αυτό το δεύτερο φαινόμενο της Βραζιλίας χάθηκε και εξαφανίστηκε , μοιάζοντας λίγος για κάθε έπαινο και αναγνώριση που είχα λάβει ως τότε; Τα πολλαπλά σκάνδαλα εκτός γηπέδων, το αλκοόλ και η έντονη ζωή γεμάτη απωθημένα έβαλε τέλος στην καριέρα ενός ταλέντου δίχως προηγούμενου.

Όλα πήγαν από το κακό στο χειρότερο όταν έχασε τον πατέρα του στις 3 Αυγούστου του 2004. Ο μοναδικός άνθρωπος που άκουγε και τον κρατούσε ισορροπημένο, όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος.

Ο Χαβιέρ Ζανέτι συμπαίκτης και αρχηγός του στην Ίντερ εκείνο τον καιρό δήλωσε πως: ΄΄την ημέρα που έλαβε το τηλεφώνημα για το θάνατο του πατέρα του, σκόραρε, αφιέρωσε το γκολ στον αποθανόντα πατέρα του και έκανε τρομερή εμφάνιση, μετά το τέλος του ματς ποτέ δεν ήταν ο ίδιος΄΄.

Με 241 συμμέτοχες και 107 γκολ σε όλους λείπει ένα ταλέντο που χάθηκε. Τώρα πλέον ο Αντριάνο έχει σχέση με τη μαφία και μένει στις φαβέλες της Βραζιλίας .