Εις το επανιδείν αρτίστα

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου champions league, ο Zinedine Zidane αποφασίζει να αποχαιρετήσει τον πάγκο της αγαπημένης του βασίλισσας. Σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί έντονα προέβησε ο Γάλλος προπονητής.

Στα σχεδόν 2,5 χρόνια στο Santiago Bernabue, ο Zizou προσέφερε πάρα πολλά. Πέρα από τους τίτλους και ανεξάρτητα με την όχι ανάλογη πορεία στην Primera, ο Zidane έχτισε μια νέα εποχή για την Ρεαλ. Την επανέφερε με τον πιο απόλυτο τρόπο στην κορυφή της Ευρώπης, χρήζοντας την στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 5ετία.

Η καταξίωση όμως δεν σταματά εκεί. Οι τίτλοι μένουν σε μουσεία και η επιτυχίες γράφονται σε βιβλία. Ο Ζιζού όμως πέτυχε πολλά παραπάνω. Προπονητές όπως ο Μουρίνιο και ο Αντσελότι άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση στην κερκίδα. Το στοίχημα ήταν μεγάλο και το ρίσκο να εκτεθεί ένας θρύλος της ομάδας ήταν παρά πάνω από υπαρκτός. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν αθλητή και όχι προπονητή.

Το βάρος του φορτίου ήταν τεράστιο. Ο Zidane κατάφερε να ορθώσει το ανάστημά της Ρεαλ, να χτίσει μια ομάδα χωρίς να απαιτήσει τις τρελές μεταγραφές που παραδοσιακά γίνονται τα καλοκαίρια από την ομάδα. Απέδειξε ότι ένας ποδοσφαιρικός αρτίστας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα και από τους μεγαλύτερους προπονητές.

Οι μέρες του Zidane στη Μαδρίτη τελείωσαν προς το παρόν. Ζήτημα πλέον για τη βασίλισσα είναι μα μην συνεχιστούν οι αποχωρήσεις καθώς και να βρεθεί ένας άξιος αντικαταστάτης. Κάποιος να καλύψει του κενό του μεγάλου Γάλλου μέχρι να ξαναγυρίσει στο σπίτι του. Η συνεργασία τελειώνει μα η αγάπη δεν παύει να υπάρχει και θα ξαναφέρει τον Ζιζού στην άκρη του πάγκου των Μαδριλένων.