Άρης: Μία Καινούργια Ομάδα

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο Άρης επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και δείχνει να κάνει προσπάθειες όχι μόνο για να εδραιωθεί εκεί αλλά και για να πρωταγωνιστήσει.

Κρατώντας έναν σημαντικό αριθμό παικτών από το περσινό του ρόστερ αλλά και με πολλές και ποιοτικές προσθήκες, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να χτίσει έναν κορμό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της Super League. Η πιο σημαντική προσθήκη ήταν το να πάρει έναν προπονητή έμπειρο που να γνωρίζει καλά την λάτιν νοοτροπία που θέλει πάλι να κερδίσει ο Άρης. Ο Πάκο Ερέρα, λοιπόν, είναι ένας προπονητής που ξέρει ακριβώς τι θέλει από τους παίκτες τους και γνωρίζει πώς να τους το ζητήσει. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του αρέσει να βλέπει την μπάλα να κινείται γρήγορα μέσα στο γήπεδο. Για να πετύχει αυτά τα στοιχεία και στους κιτρινόμαυρους επέλεξε τις δύο πιο σημαντικές μεταγραφές του. Με την υπογραφή του Μιγκέν Μπάσα, ο Ερέρα εξασφάλισε έναν πολύπειρο παίκτη στον χώρο του κέντρου με παραστάσεις από το απαιτητικό πρωτάθλημα της Ιταλίας (αρχηγός της Τορίνο) ώστε να καθαρίζει τις επιθέσεις και να δίνει την μπάλα στον Αργεντινό Κολάσο για να οργανώνει. Ο δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς , o Κολάσο είναι ένα πολυεργαλείο που έχει την εμπειρία και την τεχνική να ανοίγει το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του και να δημιουργεί προβλήματα με το φαρμακερό αριστερό του πόδι.

Οι προσθήκες αυτές, ωστόσο, εμπεριέχουν και πολύ μεγάλο ρίσκο. Αφενός οι πολλές μεταγραφές (13 μέχρι στιγμής), ακόμα και σε ομάδες τοπ επιπέδου, μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μέχρι οι παίκτες να μάθουν ποδοσφαιρικά ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν το κλίμα μεταξύ τους είναι εξαιρετικό. Αφετέρου οι οικονομικές υπερβάσεις που έγιναν για να έρθουν παίκτες ‘’ονόματα’’ στο ρόστερ είναι κάτι που μπορεί να στοιχίσει στο τέλος της σεζόν αν η ομάδα δεν πετύχει τους στόχους της και είναι κάτι από το οποίο ο Άρης έχει πληγεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν.

Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και είναι και αυτή σωστή. Διότι αν το τέλος της σεζόν βρει τον Άρη να έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει με το να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη, τότε κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις παραπάνω εικασίες. Αντιθέτως, θα μιλάνε όλοι για μια άκρως επιτυχημένη σεζόν στην πρώτη, κιόλας, χρονιά της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Όπως και να έχει η φετινή περίοδος του καινούργιου Άρη θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοίχημα το οποίο αν τελικά καρποφορήσει θα μιλάμε για την επιστροφή της ομάδας στο top 5 του ελληνικού πρωταθλήματος.