Απλώς η Ατλέτικο μεγαλώνει ,χωρίς να μικραίνει η Ρεάλ

Η περσινή Ατλέτικο συγκέντρωσε 79 βαθμούς στο πρωτάθλημα , έναντι της Μπαρτσελόνα που συγκέντρωσε 93 και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Οι 14 αυτοί βαθμοί , μπορεί να φαίνονται μια μεγάλη βαθμολογική διαφορά αλλά αν αναλογιστεί κανείς το ρόστερ της περσινής Ατλέτικο , σε σύγκριση με της Ρεάλ και Μπαρτσελόνα , μόνο επιτυχία είναι που τερμάτισε ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες.

Η φετινή Ατλέτικο, του 2018/19 , ενισχύθηκε με μεταγραφές ΄΄Τσόλο΄΄ όπως τις λέω. Οι μεταγραφές Τσόλο είναι οι παίκτες που θα παίξουν για τον Τσόλο Σιμεόνε, θα ματώσουν για τον Τσόλο και δύσκολα θα τον προδώσουν. Τι κοινό έχουν με τον Τσόλο; Κανένα απολύτως, όμως ο Τσόλο έχει πολλά κοινά με αυτούς ,που οι ίδιοι δεν τα γνωρίζουν. Όπως κοινά είχε με τον Γκοδίν , τον Γκάμπι , τον Χιμένεθ ή ακόμα και τελευταία με τον Ντιέγκο Κόστα που αναγεννήθηκε στην Μαδρίτη. Αυτοί οι παίκτες τώρα θα πασχίζουν σε κάθε αγώνα για χατίρι του προπονητή τους.

Αλλά ας μιλήσουμε λίγο για την Ατλέτικο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή σεζόν. Τι άλλαξε στην ενδεκάδα και κέρδισε την Ρεάλ; Δυο παίκτες , ο Λεμάρ και ο Ρόντρι . Δυο νέοι παίκτες που άφησαν άλλους δυο ενδεκαδάτους παίκτες στον πάγκο και αυτόματα , μετά από πολλά χρόνια οι αλλαγές της Ατλέτικο αποτελούν ποιοτικότερες λύσεις από αυτές της Ρεάλ Μαδρίτης. Και ας μην ξεχνάμε πως από την Ρεάλ έφυγε ένας παίκτης που άλλαξε όλη της την ιστορία της και λατρευτικέ όπως κανείς στην Μαδρίτη. Άρα μιλάμε για μια μετάβαση στη μη Κριστιάνο εποχή και για μια Ατλέτικο που θέλει να πρωταγωνιστήσει ξανά και να βρεθεί και πάλι στο παρασκήνιο.

Συμπερασματικά , θα πω πως η πορεία της Ρεάλ στο φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί από το πόσο έτοιμοι θα είναι κάποιοι παίκτες όπως ο Μόντριτς , ο Κρόος και κατά πόσο θα μπορέσει ο Μπέιλ να γίνει άξιος αντικαταστάτης του Κριστιάνο. Τέλος , όσο αφορά την Ατλέτικο, νομίζω πως φέτος θα είναι η χρονιά της και μου μοιάζει έτοιμη να ξαναφτάσει την κορυφή της Ισπανίας!