Αναλύσεις και Προβλέψεις για την φετινή Premier League, Part 1

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έχει αρχίσει από μέσα Αυγούστου και μας υπόσχεται για ακόμα μία χρονιά ένα μαραθώνιο για την κατάκτηση του.

Ξεκινάμε από την πρωταθλήτρια Man City που την περσινή χρονιά σάρωσε ότι υπήρχε στις εγχώριες διοργανώσεις (Premier League, FA Cup, Carabao Cup , Community Shell). Η μηχανή του Pep έχει κάνει όλο νησί να παραμιλάει τα δυο τελευταία χρονιά και η αλήθεια είναι πως έχει αξιώσεις να το κάνει και για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η City είναι μία ομάδα τόσο καλά οργανωμένη και δομημένη, που όπως είπε και ο Mourinho, οι αλλαγές της μπορούν να διεκδικήσουν την Premier League.

Την φετινή χρονιά δεν έκανε κάποια ηχηρή προσθήκη που θα πουλήσει φανέλες, αλλά οι μεταγραφές της ήταν όλες στο στόχο, που δεν είναι άλλος από τους τίτλους. Ο Rodri ήρθε για να δώσει ανάσες στον μεγάλο σε ηλικία Fernandinho, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα βγει από την ενδεκάδα. Ο Cancelο από την άλλη ήρθε για δυο λογούς. Ο πρώτος είναι να δώσει κίνητρο στον Walker, για να μην νομίζει ο τελευταίος ότι έχει πάρει την φανέλα βασικού. Ο δεύτερος λόγος είναι για να μπορεί ο Pep να βαφτίσει τον Walker κεντρικό αμυντικό, είτε σε ένα σύστημα με 3 αμυντικούς ,είτε σαν παρτενέρ του Laporte.

Στα πρώτα 4 επίσημα παιχνίδια της σεζόν η αρμάδα του Pep, φαίνεται ακόμα πιο δυνατή από την περσινή χρονιά. Έτοιμη να γίνει, αν δεν είναι ήδη, η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από την ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο αν κατακτήσουν το Champions League την φετινή χρονιά.

Χωρίς να υποστηρίζω την City, μπορώ πολύ εύκολα να πανηγυρίζω το κάθε γκολ της, για το απλούστατο λόγο, ότι ευχαριστιέμαι το θέαμα που προσφέρει. Αλλαγή συστημάτων, τα μπακ να να κινούνται στο χώρο του κέντρου και να γίνονται χαφ, ο De Bruyne να σπάει την άμυνα με εξωπραγματικές πάσες και πολλά αλλά που πρέπει να διδάσκονται στα σεμινάρια προπονητικής. Και αυτό ακριβώς έχει χτίσει ο Pep. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα που αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Ότι είχε κάνει δηλαδή ο Sir Alex με την United.

Νομίζω πως η κατάκτηση ενός τροπαίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη και για την φετινή χρονιά. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον πόντο με την Liverpool και για να βρει κανείς που θα χαθούν πόντοι πρέπει να κοιτάει ακόμα και τον καιρό. Πιστεύω όμως ότι είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions league.