Ανάλυση του παιχνιδιού Πορτογαλία – Ισπανία 3-3

Σαφώς το καλύτερο παιχνίδι μέχρι σήμερα ,ένας αντάξιος αγώνας με αυτό που περίμεναν εκατομμύρια θεατές, με πολλά και ωραία γκολ. Κατά κύριο λόγο οι δυο ομάδες μας έδειξαν για ποιο λόγο το Μουντιάλ είναι η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Η ομάδα του Σάντος ήξερε τι ήθελε από έναν ανώτερο ποιοτικά αντίπαλο. Με ξεκάθαρη τακτική, που έκλειναν σωστά τους χώρους και έχοντας το μυαλό τους στις αντεπιθέσεις προηγήθηκαν δυο φορές στη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάντος πάει να ΄΄κλέψει΄΄ έναν αγώνα ,αν θυμηθούμε τι έκανε και στο τελευταίο Euro, άλλωστε είναι προπονητής του αποτελέσματος και όχι του θεάματος.

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι Πορτογάλοι με πρωταγωνιστή τον Cristiano Ronaldo απέσπασε την ισοπαλία και τώρα για να κατακτήσουν την πρωτιά του ομίλου, θα πρέπει να έχουν καλύτερη διαφορά γκολ από τους Ισπανούς.

Οι Ισπανοί από την άλλη μεριά, έδειξαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική τους τακτική , όμως σε συνδυασμό με τα εξωαγωνιστικά θέματα που αντιμετωπίζει η εθνική, κατάφεραν να επιστρέψουν στο 2-1 αλλά και να το ανατρέψουν. Κατά την γνώμη μου, πολύ σωστά έχουν τον τίτλο του φαβορί για τον όμιλο αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το passing game που είναι στην νοοτροπία τους και ένας πάγκος γεμάτο επιλογές σε σχέση με την Πορτογαλία, είναι σημαντικά όπλα για να συντρίψουν ομάδες όπως το Ιράν και το Μαρόκο.

Επόμενοι αγώνες:

20/06 Πορτογαλία – Μαρόκο 15:00 , Ιράν – Ισπανία 21:00